Kind en scheiding

Een scheiding is voor kinderen en jongeren vaak een ingrijpende en heftige ervaring. Zij vragen er uiteindelijk niet om dat jullie uit elkaar gaan.

Zij worstelen geregeld dan ook met veel vragen, maken zich zorgen en denken in een aantal gevallen dat zij de oorzaak zijn van de breuk. Het is dan ook belangrijk dat jullie en/of een ander (familie, vrienden of  kinder-/jongerencoach) beschikbaar is om het kind of de jongere te ondersteunen tijdens dit proces en de eerste periode na de scheiding.

Het kind of de jongere heeft daarbij behoefte aan een luisterend oor waar ze hun verhaal, vragen, emoties en zorgen kwijt kunnen. Zij hebben baat bij begrijpelijke en eerlijke antwoorden op hun vragen en probeer daarbij tevens hun zorgen zoveel mogelijk weg te nemen. Vertel ze dat jullie geen partners meer van elkaar zijn, maar wel altijd hun ouders zullen blijven die van ze houden en er voor hen zullen zijn.

Probeer te voorkomen dat je je negatief uitlaat over je ex, communiceer niet met je ex via de kinderen en sta je openstaat voor positieve opmerkingen over hem/haar, hoe moeilijk dat soms ook is. Jullie kind kan anders in een loyaliteitsconflict terecht komen.

Zijn jullie op zoek naar een mediator die oog heeft voor de belangen van jullie kind(eren) en daarnaast indien gewenst het proces van jullie kinderen tijdens de scheiding en daarna kan begeleiden? Dan zijn jullie bij JunieQ aan het juiste adres.

Ik ben naast familie mediator tevens kinder- en jongerencoach. Naast de vaste items binnen het scheidingstraject, het bepalen van de alimentatie, het opstellen van het scheidingsconvenant en het ouderschapsplan, kan ik jullie ondersteunen tijdens het paraplugesprek (hoe vertellen wij het de kinderen) met de kinderen. Indien gewenst kan ik jullie kinderen verder begeleiden bij de verwerking van de scheiding en tijdens de eerste periode erna.

Wil je meer weten over wat ik voor jullie en jullie kinderen kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op via een van onderstaande buttons.

  contactgegevenscontactformulier