Wat is kinder- en jongerencoaching?

Op deze vraag zal iedere kinder- en jongerencoach weer een net ander antwoord geven. Kinder- en jongerencoaching is kortdurende, laagdrempelige en praktische begeleiding van kinderen en jongeren die even niet lekker in hun vel zitten en/of een hulpvraag hebben.  De begeleiding van het kind of de jongere kan zijn op het gebied van opvoeding, leren, gedrag, of op sociaal-emotioneel vlak en is gericht op bewustwording van zichzelf, de eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden.

Als kinder- en jongerencoach ga ik samen met je kind op ontdekkingsreis naar zijn/haar oplossing.  Hierbij wordt er vanuit gegaan dat de antwoorden in het kind of de jongere zelf zitten. Tijdens deze ontdekkingsreis naar de oplossing en het bewustwordingsproces, wordt het kind of de jongere in staat gesteld zelf de antwoorden te zoeken, te vinden en te gebruiken. Hierdoor ontstaat er zelfinzicht, zelfbewustzijn en zelfvertrouwen. Door deze verandering en het leren inzetten van eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden wordt het kind of de jongere meer opgewassen tegen de dagelijkse uitdagingen die ze tegen komen. Gedurende deze ontdekkingsreis worden de ouders eveneens meegenomen waar en hoe zij hun kind hierbij kunnen ondersteunen.

Wil je meer weten over wat ik voor je kind of jongere kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op via een van onderstaande buttons.